banner top2

Новини

Участвай в Националната младежка конференция “Проект за бъдеще”

Изрази своето виждане!

 

proekt_za_budehste_NMK-2022-23.jpg

Предстои провеждането на заключителното събитие от “Европейската година на младежта” (ЕГМ) в България - Националната младежка конференция "Проект за бъдеще". Министерство на младежта и спорта, като национален координатор за ЕГМ, осъществи редица младежки инициативи в областта на личностното развитие, здравословния начин на живот, творчеството и гражданската ангажираност. Време е за равносметка - за постиженията, поуките, предизвикателствата и “наследството” от Европейската година през погледа на млади хора от цяла България!

Национална младежка конференция "Проект за бъдеще" има за цел да събере на едно място младежи, младежки организации, активни граждани, експерти и представители на институции на високо ниво. Всички те ще обобщят работата и постигнатите резултати през Европейската година на младежта, ще очертаят бъдещата стратегическа посока за развитие, както на младежкия сектор, така и в други области, пряко засягащи младите хора в България.  

За изпълнението на тази цел Министерството на младежта и спорта ще насърчи диалога с младите хора, както и включването им в определянето на дневния ред и посоката на важни за страната политики. 

Ако желаете да бъдете част от активните, ангажираните и овластените младежи, които оформят своето по-зелено, по-дигитално и по-приобщаващо бъдеще за себе си, страната и Европа – вземете участие и изразете своето виждане! 

Най-голямото младежко събитие през м. Март, организирано от Министерството на младежта и спорта. 

Кога: 17 март (петък) 2023 г., 09.00 ч.

Къде: гр. София, Конферентен център – Интерпред 

Как: отворена процедура за кандидатстване

За “овластяването” на младите хора е предвиден панел с работни групи. Те ще бъдат ангажирани с изготвянето на препоръки към институциите. По време на събитието участниците ще могат да изразят своето виждане и да работят по следните теми:

  • Зелени политики и образование;
  • Младежко здраве – физическо и психично;
  • Превенция срещу агресията, насилието и различните форми на зависимости;
  • Овластяване – младите в процеса на вземане на решения;
  • Младежка работа.

✅Ако ТИ си млад и активен гражданин или си участвал в някое от събитията, организирани от Министерството на младежта и спорта, свързани с “Европейска година на младежта”;

✅Ако ТИ искаш да срещнеш младежки организации и/или други млади и активни хора;

✅Ако ТИ искаш да чуеш експертите на национално и европейско ниво, както и гласа на съмишленици;

✅ Ако ТИ искаш да бъдеш част от бъдещата посока на младежта, предложенията за развитие на младежките политики, както и процеса по вземане на решения. 

КАНДИДАТСТВАЙ за участие в Национална младежка конференция "Проект за бъдеще" до 08.03.2023 г. на следния линк - https://forms.gle/dByZLZmnMwM5qtAH8 

Не пропускай да станеш част от създаването на бъдещата стратегическа посока за развитие на младежкия сектор!

*Избраните участници ще получат подробна информация на посочените от тях имейли.

*Конферентните материали, настаняването и изхранването за всички участници са осигурени по проект "Европейска година на младежта, Национални координатори – България", финансиран от Европейската комисия по Договор за безвъзмездна финансова помощ № EAC-2022-0233 и със средства в рамките на бюджета на Министерството на младежта и спорта.

 

 

Министерство на младежта и спорта

Имейл бюлетин

Запишете се за нашия бюлетин и получавайте редовно всички новости

Контакти

  •   гр. София 1142
    бул. "Васил Левски" 75
  •  02/ 930 08 36
  •   Пишете ни